kell pirítani hagymát, fokhagymát oliván. ráönteni a paradicsomlét, bele babérlevelet, sót, borsot, ha kell egy kis cukrot, reszelt répát, csíkokra vágott tonhalat. amikor megfőtt a hal benne, friss korianderleveleket szórok még oda. kell bele:egy közepes hagymaegy nagy…
2010.04.28. 14:00 neirada
paradicsomos halszósz tésztához
Szólj hozzá!
Címkék: portugál hal piros paradicsom
2010.04.28. 13:57 neirada
sült, hagymás vér
ó hát milyen régen éreztem ezt az ízt és most egy kínai üzletben sikerült friss véhez jutnom. nem is emlékszem már, hogyan kell megcsinálni. fel is hívom anyámat biztos örülni fog, ilyen jó fia van, hogy még emlékszik a régi időkre, amikor a kerítés is kolbászból…
Szólj hozzá!
Címkék: magyar piros fő benső
2010.04.28. 13:54 neirada
túrós - narancsos pite
jó kis pite ez, ha van friss narancsod és friss sajtod! a túró itt friss sajt ugynis, cseppet sem savanyú. inkább olyan, mint a rikotta.minden rendes pitében van tészta és töltelék. a tészta a kövtkező: negyed kiló liszt, öt deka margarin, egy tojás, egy csipet só, egy kanál…
Szólj hozzá!
Címkék: édes tejtermékes
2010.04.27. 17:43 neirada
escone com noz
hogy mi az a szkón? minden kiszaggatott cucc, akárcsak a pogácsa. ez diós, de csak egy kicsit.kétszázhúsz fokra melegítsd be a sütődet, aztán keverhetsz: három deci liszt, egy kiskanál sütőpor, egy deci tej, egy deci tejszín, egy kanál cukor, egy kis tojás, fél narancs leve,…
Szólj hozzá!
Címkék: portugál édes dió tejszín kevert tészta
2010.04.27. 17:17 neirada
jeronimo tonhalkréme
na ezt istenien csinálta jeronimo! de főzni, az nem tud. még egy rendes alentejzsui pörköltet se.nahát kell két tonhalkonzerv, az olaja nélkül, egy-két kanál ketchup, legalább fél deci majonéz, só, bors, oregánó, egy kis csilipor. egy kemény tojás ledarálva. mindezt…
Szólj hozzá!
Címkék: portugál hal rém
2010.04.27. 16:25 neirada
krumplis pogácsa
jaj de finom! de szaftos! nem hiszem el, hogy ezt én csináltam!húsz deka krumplifőzés sós vízben, aztán elegyítés a két deci tejföllel, öt deka margarinnal, két kiskanál sóval. amikor negyven fokra (lázas testmeleg) hült, a tetejére szórtam a kiskanál cukrot és rámorzsoltam a…
Szólj hozzá!
Címkék: magyar krumpli kelt sós apró
2010.04.27. 15:36 neirada
kókusztejberizs
fantasztikzus az érzés, ami pofon ver.hát ugye rizst kell főzni személyenként, nem annyira torkos esetben fél decit. másfélszer annyi vízben főzni, amikor beszívta a vizet, felönteni ugyanennyi kókusztejjel, ízlés szerint cukrozni, egy darabka vajat beleejteni, csipetsózás. esetleg…
Szólj hozzá!
Címkék: portugál édes rizs
2010.04.27. 13:30 neirada
melegszenyarém
jaj mennyi faszság van a hűtőben baszod. hogy teheted vissza az egy szelet sonkát meg a félhagymákat. a tojássárgája is már két napja ott van. a sajt még nem romlott meg?nahát akkor kezdjük az aprítást: hagyma, paprika, petrezselyem, esetleg felvágott, kolbász. belenyomat…