jaj de finom! de szaftos! nem hiszem el, hogy ezt én csináltam! húsz deka krumplifőzés sós vízben, aztán elegyítés a két deci tejföllel, öt deka margarinnal, két kiskanál sóval. amikor negyven fokra (lázas testmeleg) hült, a tetejére szórtam a kiskanál cukrot és rámorzsoltam a fél kocka élesztőt. amikor habzott már rendesen, elkezdtem a gyúrást vagy fél kiló liszttel, egy tojással, már nem emlékszem pontosan, de addig adtam neki amíg nem ragadt. a dagasztás után félrettem egy órára, jól megkelt, aztán kinyújtottam, hajtogattam, háromszor, tíz perc szünetekkel. utolsó nyújtás, szaggatás, egész tojással kenés, reszelt sajt, kétszáz fokos sütőben sült meg sárgára.
kell bele:
|
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.