jó kis pite ez, ha van friss narancsod és friss sajtod! a túró itt friss sajt ugynis, cseppet sem savanyú. inkább olyan, mint a rikotta. minden rendes pitében van tészta és töltelék. a tészta a kövtkező: negyed kiló liszt, öt deka margarin, egy tojás, egy csipet só, egy kanál cukor és egy kanál tejszín. feladat: nyújthatóvá gyúrni (ez azt jelenti, hogy ne ragadjon nyújtáskor). lehet, hogy kell még liszt vagy víz ennek eléréséhez, de te csak viselkedj lazán, olyan ez mint a homokozóban. kis pihentetés után nyújtsd hát ki és tedd a formába, úgy, hogy a szélére is jusson a tésztából. a töltelék: negyed kiló túró, három kanál cukor, egy narancs reszelt héja, egy deci joghurt, két kanál búzadara, három kanál tejszín, két tojás, vaníliás cukor. összekever, a tésztára ömleszt és a száznyolcvan fokos sütőbe tesz. amikor a teteje megpirul kész. habzsolás...
kell bele:
|
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.