HTML

adriennszereti

főzni portugáliában

válassz!

alma (1) benső (2) csak zöldség (26) csicseriborsó (1) csoki (2) cukkini (6) dió (5) édes (32) eper (1) (42) gomba (1) gyömbér (5) gyümölcsös (6) hal (3) húsos (10) indiai (8) inni (3) káposzta (1) keksz (1) kelt (14) kenyérféle (4) kevert tészta (12) kínai (3) krumpli (7) levél (3) leves (20) lilakáposzta (1) magyar (6) mák (1) muffin (5) narancs (2) ottani (28) padlizsán (1) paradicsom (4) piros (19) portugál (26) rém (7) répa (4) rizs (3) sajt (3) saláta (8) sós apró (5) spenót (2) sütőtök (5) tej (1) tejszín (1) tejtermékes (4) tészta (9) török (11) túró (2) zabpehely (1) zöld (52) zöldbab (2) zöldborsó (2)

Linkblog

feedek

2010.04.28. 13:57 neirada

sült, hagymás vér


 

ó hát milyen régen éreztem ezt az ízt és most egy kínai üzletben sikerült friss véhez jutnom. nem is emlékszem már, hogyan kell megcsinálni. fel is hívom anyámat biztos örülni fog, ilyen jó fia van, hogy még emlékszik a régi időkre, amikor a kerítés is kolbászból volt.

na, anyám azt mondta, hogy nagy kockákra vágjam a vérlepényt, forró vízben főzzem, amíg átfő a belseje is. de túl sokáig ne, mert akkor gumis lesz. aztán zsíron pirított hagymára tegyem a feldarabolt kockákat, sóval, borssal, majorannával ízesítsem. lehet paprikát is dinszelni a hagymával, akkor levesebb lesz. kenyérrel meg savanyúuborkával egyed.

köszi anyu

 

kell bele:

  • harminc deka vér
  • öt deka zsír
  • két vagy hagyma
  • bors
  • majoranna
  • esetleg paprika

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar piros benső


A bejegyzés trackback címe:

https://adriennszereti.blog.hu/api/trackback/id/tr471614364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása