HTML

adriennszereti

főzni portugáliában

válassz!

alma (1) benső (2) csak zöldség (26) csicseriborsó (1) csoki (2) cukkini (6) dió (5) édes (32) eper (1) (42) gomba (1) gyömbér (5) gyümölcsös (6) hal (3) húsos (10) indiai (8) inni (3) káposzta (1) keksz (1) kelt (14) kenyérféle (4) kevert tészta (12) kínai (3) krumpli (7) levél (3) leves (20) lilakáposzta (1) magyar (6) mák (1) muffin (5) narancs (2) ottani (28) padlizsán (1) paradicsom (4) piros (19) portugál (26) rém (7) répa (4) rizs (3) sajt (3) saláta (8) sós apró (5) spenót (2) sütőtök (5) tej (1) tejszín (1) tejtermékes (4) tészta (9) török (11) túró (2) zabpehely (1) zöld (52) zöldbab (2) zöldborsó (2)

Linkblog

feedek

2011.01.22. 11:37 neirada

spenótos tonhal

na végre itt van a recept is:

a sok krumplit mind megfőzöd sós vízben. a spenótot leforrázod, aztán három deka vajon addig pirítod a felszeletelt fokhagymákkal, amíg el nem fogy alóla a lé. a halat besózod rendesen és megpárolod kevés olajon, amikor levet ereszt, akkor fedd be tíz percre és kész is lesz. a főttkrumplihoz megy három deka vaj, két deci tejszín és szerecsendió, ha lehet frissen reszelve, turmix indul. nagy tűzálló tálban rétegezés jön: alulra a krumplipüré, rá a spenót, rá a hal, aztán már csak a besamel hiányzik: hat deka vajon két nagy kanál lisztet piríraszz, rá forró, sós, borsos, szerecsendiós tejet öntessz, amikor már barnul a cucc. kevergeted amíg besűrűsödik, aztán ez is megy a rétegbe, a tetejére kell még reszelt sajt. végül süsd össze a forró sütődben.

kell bele:

  • egy kiló krumpli
  • negyed kiló friss spenót
  • fél liter tej
  • tizenkettő deka vaj
  • két deci tejszín
  • tíz deka reszelt sajt
  • két gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • hatvan deka szeletelt, fagyasztott tonhal
  • két kanál oliva

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://adriennszereti.blog.hu/api/trackback/id/tr432408372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása