na végre itt van a recept is: a sok krumplit mind megfőzöd sós vízben. a spenótot leforrázod, aztán három deka vajon addig pirítod a felszeletelt fokhagymákkal, amíg el nem fogy alóla a lé. a halat besózod rendesen és megpárolod kevés olajon, amikor levet ereszt, akkor fedd be tíz percre és kész is lesz. a főttkrumplihoz megy három deka vaj, két deci tejszín és szerecsendió, ha lehet frissen reszelve, turmix indul. nagy tűzálló tálban rétegezés jön: alulra a krumplipüré, rá a spenót, rá a hal, aztán már csak a besamel hiányzik: hat deka vajon két nagy kanál lisztet piríraszz, rá forró, sós, borsos, szerecsendiós tejet öntessz, amikor már barnul a cucc. kevergeted amíg besűrűsödik, aztán ez is megy a rétegbe, a tetejére kell még reszelt sajt. végül süsd össze a forró sütődben. kell bele:
|
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.