még emlékszem az ízére, a formájára, a tapintására de a szagára a legjobban. nagyon szerettem tejjel és vajasan. nahát akkor. kell hatvan deka liszt, bele két kanál burgonyapehely(!). meg kell két-két deci tej és tejszín melegítve, benne fel kell oldani öt kanál cukrot, egy csipetnyi sót, meg belekeverni egy tojást. a lényeg, hogy lázmeleg mixet kapj, aztán belemorzsolni három deka élesztőt és ráönteni a liszt tetejére. meleg helyre tenni. amikor az élesztő felhabzott, dagasztás. amikor kész a tészta, két részre osztás, az egyikbe megy egy nagy kanál kakaópor kevés langyos vízben feloldva. nyújtás külön, egymásra helyezés, tekerés. vajas- lisztes formába helyezés, várakozás húsz percig, sütés száznyolcvanon kb.- harmincöt percig. én nagyon vékonyra nyújtottam és nagyon csíkos lett. legközelebb nem ilyen vékonyan próbálom ki.
kell bele:
|
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.