bab és káposzta. hogyhogy eddig nem jutott eszünkbe! bab és káposzta! na jó, persze kell még olivaolaj és liszt és só is és ha akad otthon sonka, vagy egy kis véres kolbász, azt is szeletelhetsz bele.
ha a konzervbabot választottad, szerencséd van, mert nem kell előző este áztatni, majd főzni a száraz szemeket az esetleges sonkával. elég csak hosszú csíkokra vágni a néhyány kelkáposztalevelet és a konzervbabbal együtt feltenni főni, sós vízben. önts bele olivaolajat és ha forr a cucc keverd bele lassan, csorgatva ezt: egy óriási kanál liszt sok vízben feloldva (palacsintataészta sűrűségű trutymó, lehetőleg csomómentes), meg metéld bele a kolbászkát is. amikor a káposzta megfőtt és a levesnek opálos színe lett, akkor késznek tekinthető. kissé szikkadt kenyérrel fasza.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.