quiche de espinafres com atum/queijo - levelestészta spenótos és tonhalas/sajtos béléssel tortaformában sütve. levelestészta: jó a bolti vagy az otthoni recept szerinti, de az itteni egyszerűbb. ebbe kell negyed kiló lisztet, kevés sót összedolgozni annyi vízzel, hogy kenyértészta keménységű legyen. ki kell nyújtani, megkenni lágy margarinnal, feltekerni, kicsit pihentetni ha van idő, megismételni még kétszer a kört. hűteni, fagyasztani is lehet. bélés: egy kisebb zacskó spenótot kell felolvasztani, két közepes hagymát megpárolni oliván. egy deci tejet két tojással, sóval, borssal elkeverni, majd a spenótót is bele, a megpárolt hagymát is és még egy tonhalkonzervet is az olajával együtt. ezt reszelt sajttal helyettesítve blablabla com queijo vá válik. a tésztát tortaformába kell idomítani, betölteni a cuccot és száznyolcvan fokon sül, minimum fél órát.
kell bele:
|
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.