HTML

adriennszereti

főzni portugáliában

válassz!

alma (1) benső (2) csak zöldség (26) csicseriborsó (1) csoki (2) cukkini (6) dió (5) édes (32) eper (1) (42) gomba (1) gyömbér (5) gyümölcsös (6) hal (3) húsos (10) indiai (8) inni (3) káposzta (1) keksz (1) kelt (14) kenyérféle (4) kevert tészta (12) kínai (3) krumpli (7) levél (3) leves (20) lilakáposzta (1) magyar (6) mák (1) muffin (5) narancs (2) ottani (28) padlizsán (1) paradicsom (4) piros (19) portugál (26) rém (7) répa (4) rizs (3) sajt (3) saláta (8) sós apró (5) spenót (2) sütőtök (5) tej (1) tejszín (1) tejtermékes (4) tészta (9) török (11) túró (2) zabpehely (1) zöld (52) zöldbab (2) zöldborsó (2)

Linkblog

feedek

2010.10.29. 17:13 neirada

torta ebédre

quiche de espinafres com atum/queijo - levelestészta spenótos és tonhalas/sajtos béléssel tortaformában sütve.

levelestészta: jó a bolti vagy az otthoni recept szerinti, de az itteni egyszerűbb. ebbe kell negyed kiló lisztet, kevés sót összedolgozni annyi vízzel, hogy kenyértészta keménységű legyen. ki kell nyújtani, megkenni lágy margarinnal, feltekerni, kicsit pihentetni ha van idő, megismételni még kétszer a kört. hűteni, fagyasztani is lehet.

bélés: egy kisebb zacskó spenótot kell felolvasztani, két közepes hagymát megpárolni oliván. egy deci tejet két tojással, sóval, borssal elkeverni, majd a spenótót is bele, a megpárolt hagymát is és még egy tonhalkonzervet is az olajával együtt. ezt reszelt sajttal helyettesítve blablabla com queijo vá válik.

a tésztát tortaformába kell idomítani, betölteni a cuccot és száznyolcvan fokon sül, minimum fél órát.

 

kell bele:

  • negyed kiló liszt
  • egy deci víz
  • tíz deka margarin
  • negyed kiló fagyasztott spenót
  • két közepes hagyma
  • két kanál oliva
  • egy deci tej
  • két tojás
  • egy kisebb halkonzerv vagy tíz deka reszelt sajt
  • bors

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: portugál zöld piros


A bejegyzés trackback címe:

https://adriennszereti.blog.hu/api/trackback/id/tr161154186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása