itt jó kínait még nem találtunk, az éttermek büfé színvolnalon mozognak, ezért sokkal élvezetesebb megfőzni a mindennapi kínaidat, mint készen megvenni. alapanyag van bőven, tíz percre lakunk a bevándorlónegyedtől. két csirkemellet kellett bevagdalni az egyik oldalán, majd egy centis kockákra vágni és négy kanál fehérbor, két kanál keményítő két kanál hideg víz keverékébe helyezni. egy kisebb hagymát felszeletelni, hat gerezd fokhagymát és egy centi gyömbért felaprítani. összekeverni két kanál cukrot, két kanál ecet, hat kanál szójaszószt, két kanál bort, négy kanál keményítőt és négy kanál hidegvízet. kevés olajban öt deka mogyorót világorra sütni, az olajat egy vékony rétegen kívül leönteni. csilit dobni be, légzőkészüléket előkészíteni, ha nem bírni a csípős levegőt. ha van otthon szecsuáni borsod, akkor süsd azt is most meg. csili és szcsuáni bors ki, csirke be. amikor megpirult, rá a zöldség, kis sütés, rá a szósz, amikor felforrt, levenni a lángról, bele a mogyoró. kész.
kell bele:
|
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.