baromi jó a illata. beleszertehető. hatvan deka lisztben elmorzsoltam két közepes méretű kockázott főttkrumplit és szórtam még búzakorpát is bőven. bekevertem egy és fél deci langyos vizet két teáskanál sóval és egy teáskanál cukorral, két deka élsztővel, hogy folyjon, az első közepébe a második. sütő ötven fok. amikor jól felhabzott, másfél deci langyos joghurttal dagasztottam össze. ne ragadjon nagyon, de nem kell száraznak lennie. kelt a sütőben duplára. átgyúrtam, hosszúkásra formáztam, tekertem rajta egyet. vízzel megsimítottam, utókelés duplájára, kétszáz fok, harminc-negyven perc. Amikor a képen látható kenyeret csináltam, a tésztát kívülről befelé nyomkodtam, a külsejét nem vizeztem. kell bele:
|
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.