HTML

adriennszereti

főzni portugáliában

válassz!

alma (1) benső (2) csak zöldség (26) csicseriborsó (1) csoki (2) cukkini (6) dió (5) édes (32) eper (1) (42) gomba (1) gyömbér (5) gyümölcsös (6) hal (3) húsos (10) indiai (8) inni (3) káposzta (1) keksz (1) kelt (14) kenyérféle (4) kevert tészta (12) kínai (3) krumpli (7) levél (3) leves (20) lilakáposzta (1) magyar (6) mák (1) muffin (5) narancs (2) ottani (28) padlizsán (1) paradicsom (4) piros (19) portugál (26) rém (7) répa (4) rizs (3) sajt (3) saláta (8) sós apró (5) spenót (2) sütőtök (5) tej (1) tejszín (1) tejtermékes (4) tészta (9) török (11) túró (2) zabpehely (1) zöld (52) zöldbab (2) zöldborsó (2)

Linkblog

feedek

2010.01.31. 22:42 neirada

krumplis kenyér

 

baromi jó a illata. beleszertehető.

hatvan deka lisztben elmorzsoltam két közepes méretű kockázott főttkrumplit és szórtam még búzakorpát is bőven. bekevertem egy és fél deci langyos vizet két teáskanál sóval és egy teáskanál cukorral, két deka élsztővel, hogy folyjon, az első közepébe a második. sütő ötven fok. amikor jól felhabzott, másfél deci langyos joghurttal dagasztottam össze. ne ragadjon nagyon, de nem kell száraznak lennie. kelt a sütőben duplára. átgyúrtam, hosszúkásra formáztam, tekertem rajta egyet. vízzel megsimítottam, utókelés duplájára, kétszáz fok, harminc-negyven perc.

Amikor a képen látható kenyeret csináltam, a tésztát kívülről befelé nyomkodtam, a külsejét nem vizeztem.

kell bele:

  • hatvan deka liszt
  • két közepes főttkrumpli
  • egy deci búzakorpa
  • egy és fél deci langyos víz
  • két teáskanál só
  • egy teáskanál cukor
  • két deka élsztő
  • másfél deci joghurt

 

  •  

 

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli kelt kenyérféle ottani


A bejegyzés trackback címe:

https://adriennszereti.blog.hu/api/trackback/id/tr91718281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása