ezt mindenképp megpróbálom árulni az ittenieknek. a szódában ettem ilyet a fröccshöz. na azt itt nem lehetne eladni. meg a pálinkát se... hát úgy érzésre borítottam ötven-hatvan deka lisztet a tálba, bekevertem a bögrébe három deci langyos tejet, három kanál tejszínt, három teáskanál sót, három teáskanál cukrot és két deka élesztőt és kevertem, amíg az élesztő el nem olavadt. akkor a liszt közepébe öntöttem, és betettem a sütőbe, ötven fokra. amikor jól felhabzott, bedagasztottam géppel. amikor összeállt a tészta beledolgoztam öt deka margarint. vissza a sötőbe melegre, amíg duplájára nem kel. akkor átgyúrtam, nyolc részre vágtam, sodortam, fontam, felvert tojással megkentem, sajttal és tökmaggal megszórtam. kétszáz fok, tizenöt perc. kb. arra kel figyelni, a fonásnál, hogy nagy fülei legyenek, különben össszekel és briós lesz belőle, ami mákkal szórva szintén elég fasza. kell bele:
| |
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.