HTML

adriennszereti

főzni portugáliában

válassz!

alma (1) benső (2) csak zöldség (26) csicseriborsó (1) csoki (2) cukkini (6) dió (5) édes (32) eper (1) (42) gomba (1) gyömbér (5) gyümölcsös (6) hal (3) húsos (10) indiai (8) inni (3) káposzta (1) keksz (1) kelt (14) kenyérféle (4) kevert tészta (12) kínai (3) krumpli (7) levél (3) leves (20) lilakáposzta (1) magyar (6) mák (1) muffin (5) narancs (2) ottani (28) padlizsán (1) paradicsom (4) piros (19) portugál (26) rém (7) répa (4) rizs (3) sajt (3) saláta (8) sós apró (5) spenót (2) sütőtök (5) tej (1) tejszín (1) tejtermékes (4) tészta (9) török (11) túró (2) zabpehely (1) zöld (52) zöldbab (2) zöldborsó (2)

Linkblog

feedek

2010.01.31. 22:33 neirada

bécsi perec

ezt mindenképp megpróbálom árulni az ittenieknek. a szódában ettem ilyet a fröccshöz. na azt itt nem lehetne eladni. meg a pálinkát se...

hát úgy érzésre borítottam ötven-hatvan deka lisztet a tálba, bekevertem a bögrébe három deci langyos tejet, három kanál tejszínt, három teáskanál sót, három teáskanál cukrot és két deka élesztőt és kevertem, amíg az élesztő el nem olavadt. akkor a liszt közepébe öntöttem, és betettem a sütőbe, ötven fokra. amikor jól felhabzott, bedagasztottam géppel. amikor összeállt a tészta beledolgoztam öt deka margarint. vissza a sötőbe melegre, amíg duplájára nem kel. akkor átgyúrtam, nyolc részre vágtam, sodortam, fontam, felvert tojással megkentem, sajttal és tökmaggal megszórtam. kétszáz fok, tizenöt perc. kb.

arra kel figyelni, a fonásnál, hogy nagy fülei legyenek, különben össszekel és briós lesz belőle, ami mákkal szórva szintén elég fasza.

kell bele:

  • hatvan deka liszt
  • három deci langyos tej
  • három kanál tejszín
  • három teáskanál só
  • három teáskanál cukor
  • két deka élesztő
  • öt deka margarin
  • egy tojás
  • reszelt sajt vagy tökmag
  
  

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöld kelt ottani


A bejegyzés trackback címe:

https://adriennszereti.blog.hu/api/trackback/id/tr291718251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása