HTML

adriennszereti

főzni portugáliában

válassz!

alma (1) benső (2) csak zöldség (26) csicseriborsó (1) csoki (2) cukkini (6) dió (5) édes (32) eper (1) (42) gomba (1) gyömbér (5) gyümölcsös (6) hal (3) húsos (10) indiai (8) inni (3) káposzta (1) keksz (1) kelt (14) kenyérféle (4) kevert tészta (12) kínai (3) krumpli (7) levél (3) leves (20) lilakáposzta (1) magyar (6) mák (1) muffin (5) narancs (2) ottani (28) padlizsán (1) paradicsom (4) piros (19) portugál (26) rém (7) répa (4) rizs (3) sajt (3) saláta (8) sós apró (5) spenót (2) sütőtök (5) tej (1) tejszín (1) tejtermékes (4) tészta (9) török (11) túró (2) zabpehely (1) zöld (52) zöldbab (2) zöldborsó (2)

Linkblog

feedek

2010.01.19. 19:53 neirada

petit gateux

kis semmiség? nem éppen. felejthetetlen élmény, mindössze negyed óra alatt. a lényeg, hogy a belseje folyékony marad.

tizenöt deka csokit olvassz öt deka margarinnal a mikróban. eléggé keverj össze két egész tojást és két sárgáját két evőkanál cukorral, vaníliás cukorral, három-négy nagy kanál liszttel a tojások nagyságától függően. a kettőt vegyítsd alaposan úgy, hogy sűrű masszát kapj. kivajazott, lisztezett muffinformában süsd, háromnegyedig töltve, kétszáz fokon, hat - tíz percig. ne hagyd, hogy a belsejéből felül feltörjön a tészta. kb. öt lesz belőle.

melegen kell enni, fagyival.

 

kell bele:

  • tizenöt deka csoki
  • öt deka margarin
  • két egész tojás
  • két sárgája
  • két kanál cukor
  • egy zacskó vaníliás cukor
  • három-négy nagy kanál liszt

 

 

1 komment

Címkék: portugál édes csoki kevert tészta


A bejegyzés trackback címe:

https://adriennszereti.blog.hu/api/trackback/id/tr251614441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brela 2010.09.26. 14:20:45

Elkészült a prototípus :) sajnos nem lett folyós a közepe:

a.) túl sokáig sütöttem (10 perc)
b.)túl sok rizslisztet tettem bele (a sűrű masszát csak 5 kanállal értem el)

De azért nagyon finom lett,6 db lett Eperfagyival ettük.

Kat
süti beállítások módosítása