HTML

adriennszereti

főzni portugáliában

válassz!

alma (1) benső (2) csak zöldség (26) csicseriborsó (1) csoki (2) cukkini (6) dió (5) édes (32) eper (1) (42) gomba (1) gyömbér (5) gyümölcsös (6) hal (3) húsos (10) indiai (8) inni (3) káposzta (1) keksz (1) kelt (14) kenyérféle (4) kevert tészta (12) kínai (3) krumpli (7) levél (3) leves (20) lilakáposzta (1) magyar (6) mák (1) muffin (5) narancs (2) ottani (28) padlizsán (1) paradicsom (4) piros (19) portugál (26) rém (7) répa (4) rizs (3) sajt (3) saláta (8) sós apró (5) spenót (2) sütőtök (5) tej (1) tejszín (1) tejtermékes (4) tészta (9) török (11) túró (2) zabpehely (1) zöld (52) zöldbab (2) zöldborsó (2)

Linkblog

feedek

2009.11.12. 14:39 neirada

édes savanyú húsgolyó

azt mondja az isten: főzzél kínait! jó- mondom, de csak darátthús van itthon. akkor csináljad darálthúsból! jó akkor csinálom darálthúsból-mondom, dehát annak a receptnek szar a szósza. csináljad jó szósszal és mostmár fogd be, főzzél!

két személyre negyed kiló sovány sertéshús darálva, elkeverve egy kanál (rizs)borral, egy tojás fehérjével, egy kanál kukoricakeményítővel, egy kanál hideg vízzel, sóval, borssal, egy kiskanál aprított vöröshagymával, kevés reszelt gyömbérrel. kicsi gombócok sodródnak és mártóznak forró olajban, amíg megnem sülnek.

a szószhoz kell négy fokhagyma, egy centis gyömbérdarab, és a kis vöröshagyma háromnegyede, szeletelődik már. egy tálban legyen egy kanál cukor, egy kanál ecet, egy kanál szójaszósz, két kanál bor, két nagy kanál paradicsompüré, csípős szósz, négy kanál víz, fél kanál kukorcakeményítő és ha kell, só.

vasedényben kevés olajon rövid ideig sülnek a zöldségek, rá a szósz és a gombócok, amikor átforrósodott, kicsit besűrűsödött leveheted a tűzről, már majd nem kész, de friss korianderlevelet mindenképp tegyél rá.

 

kell bele:

  • negyed kiló darált sertéshús
  • három kanál rizsbor vagy fehérbor
  • egy tojásfehérje
  • egy és fél kanál kukoricakeményítő
  • öt kanál víz
  • bors
  • egy kis vöröshagyma
  • egy centis gyömbérdarab
  • négy deci olaj
  • négy fokhagyma
  • egy kanál cukor
  • egy kanál ecet
  • egy kanál szójaszósz
  • két nagy kanál paradicsompüré
  • csípős szósz
  • korianderlevelek

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kínai piros gyömbér húsos


A bejegyzés trackback címe:

https://adriennszereti.blog.hu/api/trackback/id/tr141470780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása