HTML

adriennszereti

főzni portugáliában

válassz!

alma (1) benső (2) csak zöldség (26) csicseriborsó (1) csoki (2) cukkini (6) dió (5) édes (32) eper (1) (42) gomba (1) gyömbér (5) gyümölcsös (6) hal (3) húsos (10) indiai (8) inni (3) káposzta (1) keksz (1) kelt (14) kenyérféle (4) kevert tészta (12) kínai (3) krumpli (7) levél (3) leves (20) lilakáposzta (1) magyar (6) mák (1) muffin (5) narancs (2) ottani (28) padlizsán (1) paradicsom (4) piros (19) portugál (26) rém (7) répa (4) rizs (3) sajt (3) saláta (8) sós apró (5) spenót (2) sütőtök (5) tej (1) tejszín (1) tejtermékes (4) tészta (9) török (11) túró (2) zabpehely (1) zöld (52) zöldbab (2) zöldborsó (2)

Linkblog

feedek

2009.05.18. 19:07 neirada

jézus isten kenyere - pão de deus

ez már komoly! de csak egy szabály van: ha a gombáknak jó, neked is. a gombák nem nagyon igényes élőlények: nedvesség, kaja, meleg (40 fok körül), vitaminok jelenlétében szaporodnak. ne aggódj kell neked ez a tészta!

fél kiló lisztben krátert kell kialakítani. egy deci meleg, cukros tejjel feltölteni. három deka élesztőt beletrancsírozni. várni a kitörésre. várás közben végül is, összemixelhetünk 10 deka cukrot 10 deka olvasztott vajjal és egy kisebb narancs levével. amikor a gombák mennének, akkor a mixet rájuk kell önteni és el kell kezdeni a sima felszínű rugalmas tészta kidolgozását. Ehhez még szükségünk lesz 2 tojásra is, amik lehetőleg nem tökhidegek, mert az eléggé lehúzós a gombák számára. ha elértük a megfelelő állagot (esetlegesen további liszt hozzáadással), azaz a  tészta nem tapad az edény falához és szivacsos szerkezetű, akkor megpihenhetünk. csak a gombák dolgoznak. pontosan duplájára pumpálják a tésztánkat az anyagcseretermékeikkel. amikor ez bekövetkezik, a tésztát óvatosan meg kell nyomkodni, gyúrkodni, és 12 centi átmérőjű gömbökre szakítani, vajazott tepsire tenni és letakarni amíg újra duplára dagadnak. ezalatt elkészítjük a kókuszlávát: 10 deka kókuszreszeléket 2 kanálnyi cukorral, 2 deka olvasztott langyos vajjal és egy tojás fehérjéjével megkeverünk, majd a megnőtt gömbök tetejére halmozzuk. a gömböket meg még be lehet kenni a tojás sárgájával, ha igény van rá, aztán be a 190 fokos sütőbe. 

a gombák feláldozták magukat isten kenyerében. ámen.

Szólj hozzá!

Címkék: portugál zöld édes kelt


A bejegyzés trackback címe:

https://adriennszereti.blog.hu/api/trackback/id/tr841094178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása