HTML

adriennszereti

főzni portugáliában

válassz!

alma (1) benső (2) csak zöldség (26) csicseriborsó (1) csoki (2) cukkini (6) dió (5) édes (32) eper (1) (42) gomba (1) gyömbér (5) gyümölcsös (6) hal (3) húsos (10) indiai (8) inni (3) káposzta (1) keksz (1) kelt (14) kenyérféle (4) kevert tészta (12) kínai (3) krumpli (7) levél (3) leves (20) lilakáposzta (1) magyar (6) mák (1) muffin (5) narancs (2) ottani (28) padlizsán (1) paradicsom (4) piros (19) portugál (26) rém (7) répa (4) rizs (3) sajt (3) saláta (8) sós apró (5) spenót (2) sütőtök (5) tej (1) tejszín (1) tejtermékes (4) tészta (9) török (11) túró (2) zabpehely (1) zöld (52) zöldbab (2) zöldborsó (2)

Linkblog

feedek

2009.12.09. 19:55 neirada

tejes kifli

a teljes élethez kell néhány kifli. tejes és sós.

negyven deka liszt közepébe helyezel két deci langyos tejet, amiben feloldottál egy kiskanál sót és egy kiskanál cukrot és két deka élesztőt. negyed óra meleg helyen tartás után dagasztás jön egy deci langyos vízzel. amikor a tészta fényes és nem ragad nagyon, elteszed pihenni, ha ragad lisztezed még és gyúrod. elhelyezed meleg helyre, betakartva. amikor kétszeresre kelt, átgyúrod, két részre osztod, tányér alakúra nyújtod, negyedeled. minden negyedet kinyújtassz háromszög alakúra és feltekered, a tetejét megkenheted vajjal, vagy vízzel, vagy felvert tojással , és rászórsz amit akarsz. húsz perc meleg helyen letakarva állás után kétszáz fokon negyed óra alatt megsül.

 

kell bele:

  • negyven deka liszt
  • két deci tej
  • egy kiskanál só
  • egy kiskanál cukor
  • két deka élesztő
  • egy deci víz
  • vaj vagy egy tojás
  • reszelt sajt

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöld kelt ottani


A bejegyzés trackback címe:

https://adriennszereti.blog.hu/api/trackback/id/tr611586571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása