HTML

adriennszereti

főzni portugáliában

válassz!

alma (1) benső (2) csak zöldség (26) csicseriborsó (1) csoki (2) cukkini (6) dió (5) édes (32) eper (1) (42) gomba (1) gyömbér (5) gyümölcsös (6) hal (3) húsos (10) indiai (8) inni (3) káposzta (1) keksz (1) kelt (14) kenyérféle (4) kevert tészta (12) kínai (3) krumpli (7) levél (3) leves (20) lilakáposzta (1) magyar (6) mák (1) muffin (5) narancs (2) ottani (28) padlizsán (1) paradicsom (4) piros (19) portugál (26) rém (7) répa (4) rizs (3) sajt (3) saláta (8) sós apró (5) spenót (2) sütőtök (5) tej (1) tejszín (1) tejtermékes (4) tészta (9) török (11) túró (2) zabpehely (1) zöld (52) zöldbab (2) zöldborsó (2)

Linkblog

feedek

2009.10.23. 12:50 neirada

egy jó kis rakás

 

szárazzsemle és baracklekvárhalmozódás esetére. igazi pepecs, de legalább hamar kész a máglyarakás.

fél liter tejet egy zacskó vaníliás cukorral helyezz be a mikróba két percre. szeletelj fel négy-öt szikkadt zsemlét, ha a tej kijött tedd bele. két almát hámozz meg, szeletelj fel, egy kanál vajon párold meg fél citrom levével és amikor kész, szórj rá egy kanál fahéjas cukrot. három tojás sárgáját keverj ki két kanál cukorral, a citrom héjával és add a zsemlés cucchoz, keverd át jól. egy tűzálló tálat vajazz és zsemlemorzsázz ki, tedd bele a zsemlés cucc felét, az almás cuccot, a zsemlés cucc másik felét, csepegtess rá rumaromát, és kend meg két- három kanál sárgabaracklekvárral. süsd kétszáz fokon. a három tojás fehérjét verd fel, tegyél bele két kanál cukrot és ugyanennyi sárgabaracklekvárt. amikor megnőtt és megpirult az alap, kend rá a habcuccot és süsd meg rajta. hé, a hab belseje is süljön ám át.

 

kell bele:

  • fél liter tej
  • egy zacskó vaníliáscukor
  • négy-öt száraz zsemle
  • két alma
  • két kanál vaj
  • fél citrom
  • egy kanál fahéjas cukor
  • három tojás
  • négy kanál cukor
  • két kanál zsemlemorzsa
  • néhány csepp rumaroma
  • öt kanál sárgabaracklekvár

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöld édes ottani


A bejegyzés trackback címe:

https://adriennszereti.blog.hu/api/trackback/id/tr581439267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása