fűszeres paradicsom leves. de rég volt. a tadzs máhál tetején.
nem lesz olyan gyors, mint ahogy az ember a paradicsomlevest képzeli. egy liter sós vízben, lassú tűzön, fél-háromnegyed órán át főzöl egy kiló paradicsomot, két répát, két hagymát meg négy szegfűszeget, kis darab fahéjjal. amikor puha a répa turmixolsz, ezután forralsz, teszel bele egy kis darab vajat és ízestessz borssal, cukorral, két teáskanál pirospaprikával, én csípőssel is. egy deci vízben feloldassz két evőkanál kukoricalisztet, és lassan kevered bele. ezután még hét percig főzöd. nem tizenhárom, nem minusz öt, hét. oké?
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.