ez itten a nemzeti leves. nem hús, zöldség. értem?
egy kiló krumpli, négy gerezd fok és egy fej vöröshagyama héjtlanít, felvág, feltesz egy liter sós vízben főni. három-négy levél káposztát nagyon vékony, hosszú csíkokra szeletel. amikor a cuccok megfőttek, szitán átpasszíroz, bele a káposzta, olivaolaj és főz a káposzta ehetővé puhulásáig.
ha édesebb levest akarsz, főzz bele sárgarépát. ha utálod a káposztát, tegyél bele spenótleveleket helyette.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
ykp 2009.05.30. 20:07:04
1.
50dkg{
* liszt{
* finom, v. rétes, v. rozs
* 1/3 teljes kiörl, 2/3 sima
} + magok (szezám., tök, len, napraforgó)
* kiskanál búzasikér
2. A közepébe
- 3 teáskanál cukor
- 1-1.5 dkg élesztő
- 1 dl langyos víz
3. Ha megkelt az élesztő összekeverni 2dl langyos vízzel
2.5 csapott (v. 3-4 teásk) evőkanál só.
Összekever, megkeleszt duplájára. kinyomkodod a levegőt. újragyúrod kis liszttel. ésakkormeg belerakhatod a formába amit kiolajoztál vagy _ODAKÚROD_ lisztezett alufóliára ésakkor 220fokos sütőbe 35-40 perc, 10 perc után fokozat - -.
extrafeature: megvizez teteje. előmelegítés: gőzt csinálni.
-- 200X. március 15-16
original recept.